Proiectul de hotărâre care prevedea ca personalul din aparatul de specialitate al primarului municipiului Pitești, Cristian Gentea (foto), să beneficieze în acest an de concediu de odihnă suplimentar „pentru desfășurarea activității în condiții vătămătoare” a fost respins astăzi în Consiliul Local.

Proiectul a picat la vot ca urmare a abținerilor exprimate de consilierii de la PNL și USR PLUS, care dețin majoritatea. Consilierii PSD au votat „pentru”.

Printre altele, consilierii de la PNL (Mihai Coteț, Sorin Apostoliceanu, Răzvan Șerbănoiu) au argumentat că proiectul nu face diferențieri între angajații care merită și care nu merită un asemenea concediu suplimentar și că cel puțin în unele cazuri propuse nici nu poate fi vorba de „condiții vătămătoare”!

Consilierii liberali și de la USR PLUS au invocat și un argument de ordin moral: nu este corect să le fie acordate noi avantaje bugetarilor, în condițiile în care nu puține persoane din mediul privat și-au pierdut locul de muncă sau se descurcă foarte greu din cauza problemelor economice provocate de pandemia de COVID-19.

În schimb, consilierii PSD au motivat că acordarea concediului de odihnă suplimentar pentru funcționarii din Primăria Pitești are, înainte de toate, bază legală și, pe de altă parte, că există normative care stabilesc limpede „condițiile vătămătoare”, nefiind treaba Consiliului Local să se pronunțe în acest sens.

La rândul său, consilierul Dănuț Dinu (ales pe lista PMP) a afirmat că Sindicatul Independent al Salariaților din Primărie (salariați printre care se numără și soția lui, Victoria Lavinia), sindicat cu care primarul Gentea a negociat proiectul picat azi la vot, ar putea cere în justiție, cu mari șanse de reușită, acordarea acestui concediu suplimentar, în ciuda votului din CL.

Lista personalului care a făcut obiectul proiectului, aici.

Precizăm că și celelalte proiecte care prevedeau concediu suplimentar și pentru angajații unor alte instituții ale municipalității au picat la vot din același motiv. Inclusiv proiectul pentru acordarea de zile în plus de concediu de odihnă pentru angajați ai Poliției Locale (aici amănunte despre proiect).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *