Având în vedere penuria globală de semiconductori, am întrebat astăzi la Direcția Comunicare Dacia dacă, din această cauză, producția la uzina din Mioveni va fi întreruptă și pe parcursul lunii martie 2021, așa cum s-a întâmplat în această lună.

Cu puțin timp în urmă, Direcția Comunicare Dacia a răspuns pentru Pitești 24: „Penuria de componente electronice care afectează toată industria auto nu ocolește Grupul Renault. Compania depune toate eforturile pentru a limita impactul asupra producției. Conform estimărilor, vârful acestui deficit de componente electronice ar putea fi în al doilea trimestru. Cea mai recentă estimare a Grupului, la nivel global, luând în calcul o recuperare a producției în al doilea semestru, evaluează un risc de aproximativ 100.000 de vehicule pentru anul în curs.

Încă de la debutul acestei crize, lucrăm îndeaproape cu furnizorii noștri pentru a limita cât mai mult posibil impactul. Am organizat o celulă de criză condusă de către direcțiile de Supply Chain și Achiziții, cu întâlniri zilnice, astfel încât să implementăm toate acțiunile adecvate.

Această criză poate antrena închiderea temporară, în anumite zile, a activității din uzinele Grupului. În România, la Mioveni, în luna martie, activitatea de la Uzina Vehicule va fi întreruptă în zilele de 5 și 8 martie, iar la Uzina Mecanica și Șasiuri, parțial, în aceleași zile”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *