Instituția Prefectului informează că a fost transmisă către Ministerul Sănătății lista spitalelor din județul Argeș care cer să își reia activitatea în regim mixt (COVID și non-COVID). Propunerile au fost făcute de către managerii de spitale, ținând cont de tendința descrescătoare a numărului de cazuri COVID-19 și datorită gradului scăzut de ocupare a paturilor pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2.

Toate spitalele care se vor reorganiza pentru reluarea activităților non-COVID vor înainta Direcției de Sănătate Publică o actualizare a planului de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale, a hărții zonelor de risc și a procedurilor operaționale cu privire la dezinfecție, purtarea echipamentului de protecție personală și circuitele funcționale adaptate în conformitate cu măsurile specifice de prevenire și limitare a infecției cu SARS-CoV-2. În același timp, DSP va reanaliza nevoia de oferire a serviciilor de asistență medicală spitalicească COVID în funcție de evoluția numărului de îmbolnăviri și gradul de ocupare a paturilor din județ.

Potrivit Instituției Prefectului, spitalele din Argeș care vor putea fi organizate pentru funcționarea în regim mixt sunt următoarele:

„-Spitalul PNF Câmpulung – cu 27 de paturi pentru pacienții non-COVID;
-Spitalul PNF Valea Iașului – cu 35 de paturi pentru recuperare respiratorie post-COVID;
-Spitalul PNF Leordeni – cu 19 paturi pentru pacienții non-COVID (spitalizare continuă ftiziologie) și 8 paturi spitalizare de zi în Pavilionul I;
-Spitalul Militar Pitești – cu 14 paturi pentru pacienții COVID cu patologie sociată psihiatrică în pavilionul Neuropsihiatrie;
-Spitalul Municipal Câmpulung – cu 149 de paturi pentru pacienții non-COVID”.

„Amintim că încă din 29 mai 2020 spitalele folosite pentru tratarea pacienților COVID pot asigura și asistența medicală pentru pacienții non-COVID, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr. 961/2020.

Conform ordinului menționat, în funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 pot asigura, cu avizul DSP, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor funcționale complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale”, precizează Instituția Prefectului.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *