La această oră se află în desfășurare o ședință ordinară în plen a Consiliului Local (CL) Pitești. Ședința este una cu scântei. Consilierii PNL și USR PLUS, care dețin majoritatea, au refuzat să participe la votarea unor proiecte de hotărâre, reclamând că proiectele nu au fost discutate în prealabil în comisii.

În replică, primarul PSD Cristian Gentea a acuzat că, de fapt, boicotul consilierilor de la PNL și USR PLUS are o altă explicație: pe ordinea de zi a ședinței de astăzi nu au fost introduse alegerea celor doi viceprimari, care, cel mai probabil, vor fi de la PNL (Mihai Coteț sau Gelu Tofan) și USR PLUS (Mihai Mihăilescu), și nici desemnarea noilor reprezentanți ai CL în AGA societăților comerciale din subordinea municipalității (în contextul în care PSD nu mai este „jupân” în Consiliul Local).

În cele din urmă, primarul Cristian Gentea a anunțat retragerea proiectelor reclamate de consilierii PNL și USR PLUS și reprogramarea lor pentru o ședință ulterioară – una extraordinară – care ar urma să aibă loc pe 10 februarie 2021. Este ședința în care, potrivit sursei citate, vor fi aleși, în sfârșit, și cei doi viceprimari și în care vor fi desemnați noii reprezentanți ai CL în AGA societăților comerciale din subordinea municipalității piteștene.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *