Propunerile pentru eventuala schimbare a denumirii Pieței “Vasile Milea” din centrul municipiului Pitești vor rămâne în dezbatere publică până la 31 iulie 2021.

Până la data respectivă denumirea nu poate fi schimbată din rațiuni legale, precizează primarul Cristian Gentea. Pentru că este în desfășurare un recensământ agricol, pe perioada acestuia primăriile nu au voie să opereze modificări în nomenclatorul stradal.

În ședința în plen de astăzi a Consiliului Local Pitești, Gelu Tofan, de la PNL, a propus ca viitoarea nouă denumire a Pieței să fie Ion C. Brătianu. „Nu pentru că suntem liberali, ci pentru că de numele lui Brătianu se leagă întemeierea statului român modern”, a argumentat Tofan.

Amintim că în decembrie 2020 prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a înaintat o solicitare către Consiliul Local Pitești pentru schimbarea denumirii Pieței “Vasile Milea” în “Piața Revoluției 22 Decembrie 1989”, în memoria eroilor care au luptat pentru libertate și democrație.

„Denumirea actuală este considerată neadecvată, folosindu-se numele unui fost ministru al regimului comunist, implicat în represiunea sângeroasă din decembrie 1989.

Prin schimbarea denumirii în Piața Revoluției 22 Decembrie 1989 se va transmite un mesaj puternic și pentru generațiile viitoare, care trebuie să cunoască evenimentele din urmă cu 31 de ani și să nu repete greșelile trecutului, România fiind singura țară din lagărul socialist unde răsturnarea regimului s-a făcut cu vărsare de sânge”, explica la momentul respectiv Instituția Prefectului.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *