Consilierul municipal PNL Sorin Apostoliceanu nu este de acord cu montarea la intersecția dintre Aleea Spitalului și bulevardul Nicolae Bălcescu din nordul Piteștiului a indicatorului rutier cu semn adițional Interzis virajul la stânga, cu excepția ambulanțelor.

Apostoliceanu spune că nu a putut participa la ședința în care Comisia pentru sistematizarea circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești a dat aviz favorabil pentru această măsură și că s-ar fi împotrivit dacă ar fi fost prezent. În opinia sa, măsura este una fără logică, fără sens.

„Din păcate, nu am participat la ședinta Comisiei de circulație, a fost programată la ora 08:00 și actualul meu serviciu este la București. Dar nu aș fi fost de acord cu această decizie.

Oricum mașinile staționează să acorde prioritate la trecerea de pietoni din dreptul Kaufland și la sensul giratoriu de la Peco, deci posibilitatea să faci stânga exista fără încurcături. Mai ales dacă ai o urgență către spital, să te duci până în sens nu prea are… sens!”, afirmă Sorin Apostoliceanu.

Sunt șoferi care critică vehement decizia, argumentând că aceasta va conduce la o și mai mare aglomerare a traficului rutier în zona de nord a municipiului. În plus, șoferii nemulțumiți spun că astfel va fi întârziat accesul către Spitalul Județean al mașinilor particulare care trebuie să ajungă cu urgențe medicale la spital.

Amintim că ieri, 24 februarie 2021, la intersecția dintre Aleea Spitalului și bulevardul Nicolae Bălcescu din zona de nord a Piteștiului a fost montat un indicator rutier cu semn adițional Interzis virajul la stânga, cu excepția ambulanțelor.

Montarea indicatorului a fost făcută de Primăria Pitești, prin Administrația Domeniului Public (ADP). Măsura fusese avizată în prealabil, pe 9 februarie, de Comisia pentru sistematizarea circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești. Comisia a luat, însă, măsura în urma unei hotărâri în acest sens a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) (aici subiectul pe larg). Componența Comisiei de circulație, aici.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *