Update, ora 18:30

Cei 13 consilieri locali care vor face parte din comisia de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești sunt următorii: 6 de la PNL (Sorin Apostoliceanu – economist, Mihai Coteț – economist, Răzvan Șerbănoiu – inginer, Tiberiu Irimia – medic, Gelu Tofan – inginer/economist și Maria-Cătălina Dumitrașcu – profesor), 6 de la USR-PLUS (Darius Nedelcu – inginer, Ionuț Gherase – inginer, Virgil-Dumitru Chivu – inginer, Florin Plecanciuc – profesor, Barbu Miu – chimist și Mihai Mihăilescu – inginer) și 1 de la PMP (Sorina Coman – economist).

Știrea inițială, ora 16:45

Plenul Consiliului Local a adus astăzi schimbări importante în alcătuirea comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în municipiul Pitești.

În loc de 4 consilieri locali (numărul prevăzut în proiectul de hotărâre inițiat de primarul PSD Cristian Gentea pentru stabilirea componenței), din comisie vor face parte 13 consilieri (din totalul de 23). Între paranteze fie spus, 13 reprezintă numărul total al consilierilor PNL și USR-PLUS.

De asemenea, în plus față de proiect, în comisie vor lucra și 1 reprezentant al taximetriștilor, 1 al bicicliștilor, 1 altul al persoanelor cu dizabilități și 1 reprezentant al ISU.

O altă schimbare față de proiectul inițiat de primar este respingerea propunerii ca city managerul municipiului (în speță, Lucrețiu Tudor, de la PSD) să facă parte din această comisie.

Toate aceste schimbări au fost aprobate la propunerea consilierilor locali PNL și USR-PLUS, care au majoritatea în CL Pitești.

Prin urmare, comisia va fi formată din:

-primarul Piteștiului (președinte al comisiei);

-13 consilieri locali;

-arhitectul-șef al municipiului;

-2 reprezentanți din aparatul de specialitate al primarului;

-1 reprezentant al Biroului Rutier Pitești;

-1 reprezentant al Serviciului Rutier Argeș;

-1 reprezentant al Poliției Locale Pitești;

-1 reprezentant al Administrației Domeniului Public (ADP) Pitești;

-1 reprezentant al Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului (SPEP) Pitești;

-1 reprezentant Publitrans;

-1 reprezentant ISU;

-1 reprezentant al taximetriștilor;

-1 reprezentant al bicicliștilor;

-1 reprezentant al persoanelor cu dizabilități.

Ședința se află în curs de desfășurare la sediul Filarmonicii piteștene, urmând ca spre finalul acesteia să fie nominalizați și cei 13 consilieri care vor face parte din comisia de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în municipiu.

Comisia are următoarele atribuții (click pe imagine pentru vizualizare):

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *