PNL va propune un nou viceprimar în Pitești, în locul lui Gelu Tofan. Senatoarea Alina Gorghiu, președinte interimar al PNL Argeș, anunță că va discuta în acest sens cu viceprimarul Gelu Tofan, de la care se așteaptă că va înțelege noul context politic din Partidul Național Liberal și că va face pasul înapoi.

Liberalii vor veni cu o nouă propunere pentru postul de viceprimar al Piteștiului în luna ianuarie a anului viitor, fiind posibil ca în februarie, prin vot în Consiliul Local, municipiul să aibă un nou viceprimar, în locul lui Gelu Tofan, suspect într-un dosar DNA.

Cel mai probabil, viitorul nou viceprimar va fi Mihai Coteț (foto), om de afaceri și consilier municipal. Întrebată de Pitești 24 dacă Mihai Coteț va fi noua propunere a PNL pentru funcția de viceprimar, Alina Gorghiu răspunde că are, personal, o preferință, dar că nu o face, deocamdată, publică: „Am o opțiune pentru funcția de viceprimar al Piteștiului, dar momentan este privată. O voi face publică la momentul potrivit”.

Gelu Tofan a ajuns viceprimar din partea PNL în perioada în care lider al liberalilor argeșeni era deputatul Adrian Miuțescu, acesta plecând recent din partid, alături de Ludovic Orban. Tofan a fost în tabăra Miuțescu-Orban, care s-a aflat în conflict deschis cu gruparea Cîțu, grupare din care au făcut parte Mihai Coteț și Alina Gorghiu.

PNL rămâne cu funcția de prefect, dar pierde subprefecții

Alina Gorghiu a făcut aceste declarații astăzi, în Pitești, la prima întâlnire pe care a avut-o cu jurnaliștii din presa argeșeană (foto principal) de la numirea ei interimar, timp de 6 luni, la conducerea PNL Argeș.

Printre altele, cu aceeași ocazie, Gorghiu a mai precizat că, potrivit acordului între liderii de la București ai coaliției guvernamentale, PNL își va păstra funcția de prefect de Argeș (prin Radu Perianu), dar ar urma să piardă, la schimb, în favoarea PSD-ului, cele două posturi de subprefect, ocupate acum de liberalii Lucian Ionescu și Dragoș Predescu. Gorghiu a afirmat că încearcă să salveze pentru PNL una dintre cele două funcții de subprefect (cea ocupată de Dragoș Predescu).

La întâlnirea de azi au asistat și prefectul Radu Perianu, subprefectul Dragoș Predescu, senatorul Dan Bica și posibil viitorul viceprimar al Piteștiului din partea PNL, Mihai Coteț.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *