„Susţin reforma în învăţământul românesc”, afirmă Virgil Baciu, candidat independent în Argeș pentru Camera Deputaților.

„Societatea românească a progresat în multe domenii, însă într-unele a rămas blocată în trecut. Un domeniu unde progresul este infim e învățământul. În ultimii 30 de ani s-au făcut atât de puține schimbări încât de multe ori avem impresia că ne aflăm într-un regres față de sistemul de dinainte de Revoluţie. Cred că educația ar fi trebuit să fie primul domeniu care să progreseze odată cu trecerea anilor. Prin educaţie progresează o întreagă societate. Atât timp cât educaţia este ţinută la un nivel scăzut, nici societatea în ansamblul ei nu poate progresa.

Sunt de părere că sistemul de învăţământ trebuie să sufere o reformă radicală şi să se producă schimbări majore, iar aceste schimbări să fie de la temelie, nu doar faptul că se schimbă ministrul 1 cu ministrul 2 sau cine ştie ce directori ori secretare. Trebuie regândit întregul sistem de învăţământ românesc pornind de la un principu de bază al oricărui sistem de învăţământ: dezvoltarea copiilor/tinerilor şi pregătirea acestora pentru viaţă”, consideră Virgil Baciu.

Candidatul independent pentru Camera Deputaților adaugă: „Câte dintre materiile care se predau azi în şcoală le sunt cu adevărat folositoare elevilor? Câte lucruri pe care le învaţă la şcoală îi şi ajută în viaţa de zi cu zi? Eu cred că rostul şcolii trebuie să fie acela de a forma oameni independenţi, oameni liberi, care să aibă capacitatea de a performa în domeniul de activitate de care sunt pasionaţi. Eu vreau ca şcoala să pună accent pe dezvoltarea elevului. Vreau ca şcoala să fie un loc unde copiii vin cu drag, nu din obligaţie.

Pentru ca un copil să vină cu drag la şcoală noi trebuie să îi hrănim pasiunile, nu să îi băgăm pe gât informaţii care nu-i plac sau nu îl ajută în viaţă. Însă pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie şi de profesori dedicaţi, profesori bine plătiţi, pentru ca, la rândul lor, să vină la şcoală cu drag şi energie pozitivă, dornici de a le preda copiilor, nu să stea să se gândească la ziua de mâine, că nu le ajung banii să plătească facturile sau alte cheltuieli curente.

Se spune că şi dacă s-ar aloca mai mulţi bani de la buget Ministerului Educaţiei, nu s-ar cheltui banii respectivi pentru că nu există proiecte sau programe. Ei bine, iată de unde putem începe să cheltuim banii:

-salarii mai mari pentru profesori;

-înfiinţarea unui grup de specialişti care să gândească noi materii adaptate nevoilor secolului 21, materii care să fie atractive şi utile pentru elevi;

-creşterea finanţării în domeniul cercetării şi inovării;

-cornul şi laptele să dispară şi să fie înlocuite cu un pachet alimentar mai consistent, dar și multe alte lucruri care să le fie cu adevărat folositoare elevilor.

Dacă există voinţă şi ne străduim mai mult, putem schimba ţara în bine şi putem avea un viitor mai bun la noi acasă”, încheie Virgil Baciu, candidat independent în Argeș pentru Camera Deputaților.

Comandat de: candidatul independent Virgil Baciu. Realizat de: Codunas Paul-Mihail PFA. Cod unic de identificare mandatar financiar: 2207/03.11.2020.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.