Astăzi, 18 noiembrie 2020, la Instituția Prefectului Argeș a avut loc o întâlnire între prefectul Emanuel Soare și reprezentanții industriei HoReCa din județ.

Principala temă de discuție a fost reprezentată de dificultățile pe care aceștia din urmă le întâmpină ca urmare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 aplicate în industria HoReCa.

Conform H.G. 967/2020, în localitățile în care rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este mai mare de 3/1.000 de locuitori, operatorii economici din industria HoReCa își pot desfășura activitatea doar în spații dechise, adică pe terase, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Potrivit aceleiași H.G., dacă spațiul are un acoperiș, plafon sau tavan și este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, acesta este considerat spațiu închis, prin urmare nu se pot desfășura activități.

În urma discuțiilor, au fost găsite soluții temporare prin care aceștia să poată funcționa în continuare, respectând totodată reglementările în vigoare. „Soluțiile se referă la faptul că spațiile pe care dumnealor le consideră terase trebuie reorganizate astfel încât să rămână doar cu un perete și tavanul. Fără alte improvizații. De asemenea, se pot reorganiza pentru a comercializa produsele în regim takeaway sau livrare la domiciliu”, precizează prefectul.

A fost, de asemenea, constituit un grup de lucru prin intermediul căruia Instituția Prefectului să fie în contact cu reprezentanții acestei industrii, pentru o mai bună comunicare a unor eventuale noi măsuri care să privească domeniul.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *