Secțiunea 2 a autostrăzii Sibiu-Pitești, între Boița (județul Sibiu) și Cornetu (județul Vâlcea), în lungime de 31,33 de kilometri, este încă în faza de proiectare. Se fac defrișări și vor urma studiile geotehnice.

Secțiunea va avea 49 de viaducte, 7 tuneluri și un ecoduct, după cum precizează Bogdan Alexandru, coordonator proiect.

Dar când vor începe, în sfârșit, lucrările de execuție? Potrivit sursei citate, acestea ar urma să înceapă efectiv în luna mai a acestui an, cu un prim viaduct la Boița, în zona de legătură cu secțiunea 1:

Lucrările la secțiunea 2 vor fi realizate de asocierea de firme Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret AS (Turcia).

Durata contractului: 68 de luni (18 luni pentru proiectare și 50 de luni pentru execuție). Termenul pentru finalizarea lucrărilor este anul 2028. Valoarea contractului, conform CNAIR: 4,250 de miliarde de lei plus TVA.

La sfârșitul anului trecut, Asociația Pro Infrastructura atrăgea atenția asupra întârzierilor pe această secțiune. „Contractul semnat cu asocierea turcă Mapa-Cengiz în 07.02.2022 are ordin de începere dat în 01.07.2022 și specifică negru pe alb că depunerea PAC (Proiectul pentru obținerea Autorizației de Construire (AC) să se facă în 15 luni, astfel încât la sfârșitul perioadei de 18 luni «toate activitățile de proiectare să fie finalizate» și «să poată fi demarate lucrările de execuție». Dar la 31.12.2023 nu avem nici urmă de AC, deci nu putem băga excavatoarele”, preciza Asociația Pro Infrastructura, care semnala atunci blocajul pricinuit de problemele birocratice, ca de exemplu accesul în păduri (o bună parte dintre ele aparținând unor ocoale silvice private) pentru forajele geotehnice. (Sursă video: CNAIR)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *