Clinica Medicover Pitești (Doctor Luca) recoltează la domiciliul solicitantului, în municipiul Pitești, sânge pentru analize. Dacă valoarea analizelor cerute depășește 500 de lei, serviciul este gratuit. Acest serviciu vine în ajutorul pacienților greu deplasabili, nedeplasabili și al celor care au foarte puțin timp liber la dispoziție.

Cum poți beneficia de acest serviciu

În primul rând, este nevoie de o programare prealabilă la numărul de telefon 0248.222.282 și să alegi data, ora și tipul de analize pe care dorești să le efectuezi. Dacă valoarea analizelor depășește suma de 500 de lei, deplasarea echipei medicale la domiciliu este gratuită. „La data și ora stabilite, echipa Clinicii Medicover Pitești (Doctor Luca) se va deplasa la tine acasă pentru recoltare, iar rezultatul analizelor îl vei primi pe e-mail în termen de minimum 24 de ore”, informează „Doctor Luca”.

În acest fel poți investi timpul tău liber în alte activități zilnice. Acest serviciu le este dedicat atât pacienților greu deplasabili, cât și nedeplasabili, precum și persoanelor care au puțin timp liber la dispoziție și al căror program nu se sincronizează cu cel al Clinicii Medicover Pitești (Doctor Luca).

Pentru interpretarea analizelor este nevoie de un consult de specialitate, iar primul pas poate fi o programare la un consult de medicină internă, cu trimitere ulterioară către alte specialități medicale, dacă este nevoie.

În funcție de rezultatul analizelor, medicul poate recomanda fie un tratament, fie efectuarea unor investigații suplimentare, care să ajute la diagnosticare exactă.

Care sunt cele mai des solicitate analize de sânge

Există multe analize de sânge diferite care pot fi efectuate pentru a evalua starea generală de sănătate a unei persoane. În general, cele mai frecvente analize de sânge efectuate includ:

Hemoleucograma completă

O analiză care măsoară numărul de celule roșii și albe din sânge, precum și nivelurile de hemoglobină și hematocrit.

Testele de funcție hepatică

Acestea includ analize pentru a evalua funcția ficatului, cum ar fi alaninaaminotransferaza (ALT), aspartataminotransferaza (AST), bilirubina și fosfataza alcalină.

Profilul lipidic

Este o analiză care măsoară nivelurile de colesterol total, LDL (colesterolul „rău”), HDL (colesterolul „bun”) și trigliceride.

Nivelurile ridicate de colesterol LDL și trigliceride pot crește riscul de boli de inimă. Pentru a efectua un profil lipidic, este necesarsă o probă de sânge din venă. În general, se recomandă ca persoanele să efectueze această analiză cel puțin o dată la fiecare cinci ani, începând de la vârsta de 20 de ani. În cazul persoanelor cu un risc mai mare de boli de inimă, cum ar fi cele cu antecedente familiale de boli cardiovasculare sau cu diabet zaharat, medicul poate recomanda efectuarea acestei analize mai des.

Pe baza rezultatelor profilului lipidic, medicul poate recomanda schimbări în stilul de viață, cum ar fi modificări ale dietei și exerciții fizice regulate sau medicamente pentru a ajuta la scăderea nivelurilor ridicate de lipide din sânge. Menținerea unui profil lipidic sănătos poate ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare și la menținerea unei stări de sănătate generale bune.

Analize pentru glucoza din sânge

Includ teste pentru a evalua nivelurile de glucoză din sânge, cum ar fi testul de toleranță la glucoză, hemoglobina A1c și testul de glucoză din sânge pe stomacul gol.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frecvente analize de sânge efectuate, dar există multe altele care pot fi necesare, în funcție de istoricul medical al pacientului și de simptomele pe care le prezintă.

De ce sunt necesare analizele de sânge

Analizele de sânge sunt necesare pentru a evalua starea generală de sănătate a unei persoane și pentru a detecta eventuale afecțiuni. Acestea pot oferi informații importante despre funcționarea organelor, nivelurile hormonale, nivelurile de nutrienți și alte substanțe din sânge, cum ar fi nivelurile de glucoză sau de grăsimi.

Există multe motive pentru care o persoană ar putea avea nevoie de analize de sânge, ca de exemplu:

-evaluarea stării generale de sănătate – analizele de sânge pot ajuta la evaluarea stării generale de sănătate a unei persoane, inclusiv a nivelului de sănătate al organelor principale, cum ar fi ficatul, rinichii și inima;

-detectarea și diagnosticarea bolilor – analizele de sânge pot ajuta la detectarea și diagnosticarea multor boli, inclusiv afecțiuni ale glandelor endocrine, boli de inimă, boli ale sângelui, infecții, cancer și multe altele;

-monitorizarea tratamentului – analizele de sânge pot fi utilizate pentru a monitoriza răspunsul la tratament, cum ar fi monitorizarea nivelurilor de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat sau monitorizarea nivelurilor de colesterol la persoanele cu boli de inimă;

-evaluarea riscului – analizele de sânge pot ajuta la evaluarea riscului unei persoane de a dezvolta anumite boli sau afecțiuni.

Cei interesați pot suna pentru programare și alte detalii la numărul de telefon 0248.222.282.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *