Update, ora 14:30

Vaccinarea cu AstraZeneca va fi la liber pentru toți doritorii cel mai probabil de vineri, 16 aprilie 2021. Anunțul l-a făcut, într-o conferință de presă, Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19. Cei interesați se vor putea prezenta doar cu cartea de identitate.

Update, ora 12:10

Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 ne informează: „În câteva zile, vaccinare fără programare cu Vaxzevria (AstraZeneca).

Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.

Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile.

Important:
-verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare;
-prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;
-vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;
-asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID-19”.

Știrea inițială, ora 09:50

În România, vaccinarea cu AstraZeneca va fi la liber pentru toți doritorii. La cererea acestora, toate persoanele care se vor prezenta la centrele de vaccinare vor fi vaccinate pe loc cu AstraZeneca, indiferent dacă au sau nu programare.

Măsura a fost luată de autorități în contextul în care interesul românilor pentru imunizarea anti-COVID cu vaccinul AstraZeneca a scăzut dramatic pe fondul controverselor legate de reacțiile adverse provocate de acest tip de vaccin.

În cursul zilei de astăzi, conducerea Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 ar urma să organizeze o conferință de presă în care să anunțe punerea în aplicare a acestei măsuri.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *