Vaccinarea împotriva COVID-19 a început și în Mioveni. Astăzi, conform programărilor făcute anterior, 70 de cadre medicale ale Spitalului Orășenesc, din „zona verde”, dar mai ales de la Secția Infecțioase și de la ATI Covid, s-au vaccinat.

Amintim că în județul Argeș primele cadre medicale s-au vaccinat anti-COVID – pe 31 decembrie 2020 – la Spitalul Județean de Urgență Pitești și la Spitalul Municipal Câmpulung (aici subiectul pe larg). Ieri, a început vaccinarea împotriva COVID-19 și la Spitalul Militar din Pitești (aici amănunte).

Potrivit procedurii, în România vaccinarea împotriva COVID-19 a debutat – la finele anului trecut – cu angajații din domeniile sănătății și social (sistem public și privat) și va continua, după 15 ianuarie 2021, cu populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Vaccinarea împotriva COVID-19 a populației generale va începe în România în luna aprilie a acestui an. Estimarea a fost făcută astăzi de col. dr. Valeriu Gheorghiță, persoana care coordonează campania de vaccinare anti-COVID-19 în țara noastră. Etapa a treia de vaccinare include populația generală (adultă) și populația pediatrică (aceasta din urmă, în funcție de evoluția epidemiologică și de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta de sub 18 ani). Această etapă va fi derulată prin rețeaua de centre de vaccinare/echipe mobile de vaccinare/medicină de familie/centre de vaccinare drive-through, după caz.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *