Update: „Mi-am depus demisia din funcția de manager al Filarmonicii Pitesti în data de 4 ianuarie, la solicitarea Sindicatului Filarmonicii Pitești. Sunt în perioada de preaviz, conform Codului Muncii și a contractului de management”, ne-a declarat Jean Dumitrașcu.

Jean Dumitrașcu a demisionat din funcția de manager general al Filarmonicii Pitești. Am încercat să-l contactăm pe Dumitrașcu pentru a explica motivele demisiei sale, dar nu a putut fi contactat până la publicarea acestei știri. Demisia și-ar fi înaintat-o după o discuție pe care ar fi avut-o cu primarul Cristian Gentea, care i-ar fi cerut să soluționeze conflictul cu sindicatul Filarmonicii.

Pe 22 decembrie anul trecut, sindicatul instituției i-a cerut public demisia: „Sindicatul Filarmonicii din Pitești cere demisia managerului instituției. Motivele pentru care Jean Dumitrașcu nu ne mai poate reprezenta sunt numeroase și le vom expune în limita bunului simț – un bun simț care managerului instituției îi lipsește, din păcate, cu desăvârșire (…):

– tăierea abuzivă a salariilor;

– trimiterea ilegală în șomaj, de două ori;

– neplata contribuțiilor angajaților timp de 10 ani;

– încălcarea gravă a Legii 8/1996 prind drepturile de autor ale artiștilor;

– denigrarea imaginii Filarmonicii Pitești prin discuții neadecvate pe rețelele de socializare cu fete minore;

– neconsultarea Consiliului artistic în privința repertoriului și a invitaților;

– structura defectuoasă a stagiunii;

– neconsultarea Consiliului administrativ;

– management defectuos;

– neatragerea de parteneri și de sponsori;

– comportament neadecvat față de angajați în incinta instuției;

– greșeli în plata salariilor către angajați;

– discriminare salarială între angajații cu același grad și aceeași vechime.

Motivele sunt numeroase și de altă natură, însă noi avem prea mult bun simț! Pe noi nu ne poate arăta nimeni cu degetul, pentru că noi nu ne-am făcut niciodată de rușine! Spre deosebire de alții…

Ne-am raportat la motive profesionale, chiar ținem să subliniem acest lucru, iar managerul Filarmonicii din Pitești știe foarte bine la ce ne referim. Nu intrăm în latura personală, deși această latură chiar ne afectează imaginea, iar noi nu avem de ce să plătim pentru caracterul, comportamentul și josnicia altcuiva (…)”.

Ca și la Centrul Cultural, și la Filarmonica Pitești va fi organizat concurs pentru ocuparea funcției de manager. (Sursă foto: Facebook)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *