Campania de vaccinare anti-Covid a început în această dimineață și în Argeș, după ce ieri au fost primite, la sediul – din Pitești – al Direcției de Sănătate Publică, primele 100 de doze de vaccin (aici amănunte).

Primele cadre medicale s-au vaccinat la Spitalul Județean de Urgență Pitești și la Spitalul Municipal Câmpulung, în urma programărilor făcute pe platforma online pusă la dispoziție de Guvernul României.

Printre primii vaccinați au fost directorul Serviciului Județean de Ambulanță, Luminița Paul, doctorul Cristina Neculcea, de la secția Boli Infecțioase Copii a Spitalului Județean de Urgență Pitești, și managerul Spitalului Municipal Câmpulung, medicul Mădălin Iordache.

„Vaccinarea anti-Covid este gratuită, sigură și voluntară, în primă etapă fiind vaccinați lucrătorii din domeniile sănătății și social, atât din sistem public, cât și din cel privat. În etapa a doua va fi vaccinată populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii-cheie, iar în etapa a treia – populația generală”, transmite Instituția Prefectului.

Amintim că prima persoană vaccinată anti-COVID în România – pe 27 decembrie 2020 – este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș” din București.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *