Update, 29 mai 2024, ora 11:40

Consiliul Județean va aproba joi, 30 mai 2024, Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții, Devizul General și indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea seismică și reabilitarea energetică a clădirii Centrului de Diagnostic și Tratament (CDT) Argeș, Corpul C (1.812 de mp suprafață construită).

Devizul General pentru proiectare și execuție este de 45.525.632,41 de lei (peste 9,1 milioane de euro). Cea mai mare parte din sumă va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic. Consiliul Județean Argeș va contribui din acest total cu 9.161.938,78 de lei (circa 1,8 milioane de euro).

După parcurgerea procedurilor de desemnare a constructorului, vor fi stabilite termenele de execuție.

Știrea inițială, 3 martie 2024, ora 14:35

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat lista-sinteză a investițiilor care vor fi finanțate prin Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic. Pe listă se află și proiectul Consiliului Județean Argeș pentru consolidarea și reabilitarea energetică a clădirii Centrului de Diagnostic și Tratament (CDT) Argeș (Corpul C).

Aici își desfășoară activitatea mai multe cabinete medicale, secția de dializă a Spitalului Județean de Urgență și Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Argeş.

Finanțarea urmează să fie asigurată, în mare parte, din fonduri guvernamentale prin Ministerul Dezvoltării.

O altă clădire propusă de Consiliul Județean pentru consolidare în cadrul aceluiași program este Teatrul „Alexandru Davila”. Investiția este estimată la 68 de milioane de lei.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *