Poliţiştii au primit aseară o sesizare cu privire la identificarea de către un paznic de vânătoare al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Argeş a unui bărbat care ar fi braconat – cu ajutorul a doi câini – o căprioară.

În urma sesizării, poliţiştii au stabilit că ieri, în jurul orei 17:00, un tânăr de 19 ani din comuna Stolnici s-ar fi deplasat cu un atelaj şi doi câini din rasa ogar pe raza unui fond de vânătoare din apropierea locuinţei sale, unde ar fi braconat o căprioară. Paznicul de vânătoare l-a văzut și a fost anunțată Poliția.

Cei doi câini au fost dați în grija unei asociaţii pentru protecţia animalelor, iar exemplarul braconat a fost predat la Direcția Sanitară Veterinară, pentru efectuarea unei constatări medico-veterinare în vederea stabilirii cauzei morții.

După administrarea probatoriului de către poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, în noaptea de Anul Nou tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

„Practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari constituie infracţiunea de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Argeș. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.