Poliţiştii au primit aseară o sesizare cu privire la identificarea de către un paznic de vânătoare al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Argeş a unui bărbat care ar fi braconat – cu ajutorul a doi câini – o căprioară.

În urma sesizării, poliţiştii au stabilit că ieri, în jurul orei 17:00, un tânăr de 19 ani din comuna Stolnici s-ar fi deplasat cu un atelaj şi doi câini din rasa ogar pe raza unui fond de vânătoare din apropierea locuinţei sale, unde ar fi braconat o căprioară. Paznicul de vânătoare l-a văzut și a fost anunțată Poliția.

Cei doi câini au fost dați în grija unei asociaţii pentru protecţia animalelor, iar exemplarul braconat a fost predat la Direcția Sanitară Veterinară, pentru efectuarea unei constatări medico-veterinare în vederea stabilirii cauzei morții.

După administrarea probatoriului de către poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, în noaptea de Anul Nou tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

„Practicarea vânătorii cu laţuri, ogari sau metişi de ogari constituie infracţiunea de braconaj şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Argeș. (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *