Pe parcursul ultimei zile a anului 2020, poliţiştii argeşeni au confiscat aproximativ 150 de kg de articole pirotehnice. Mai multe persoane care vindeau ilegal astfel de articole s-au ales cu dosare penale. Polițiștii au dat și amenzi – însumând 12.000 de lei – pentru deținerea sau folosirea de către persoane neautorizate de articole pirotehnice din categorii superioare și alte amenzi pentru zgomotul provocat de petarde.

În noaptea de 31 decembrie 2020 spre 1 ianuarie 2021, de Revelion, două persoane (din Pitești și, respectiv, comuna Cotmeana) au fost rănite de petarde, pentru că le-au folosit necorespunzător. Ambele persoane au suferit leziuni ușoare.

Dosare penale 

Dosarele penale la care am făcut referire au fost întocmite în ultima zi a anului trecut, toate articolele pirotehnice fiind confiscate de polițiști:

-dosar penal pe numele unui piteștean de 56 de ani, prins de poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase Argeș în timp ce vindea în zona unui centru comercial produse pirotehnice din clasele superioare, destinate comercializării doar către pirotehnicieni. Produsele (baterii de artificii şi articole emiţătoare de zgomot) – aproximativ 60 de kilograme – au fost confiscate;

-dosare penale pentru un bărbat de 27 de ani și, respectiv, o femeie de 53 de ani care vindeau în municipiul Curtea de Argeș articole pirotehnice fără să aibă autorizație, în plus articolele scoase la vânzare făcând parte din categoriile F2 și F3, destinate utilizării numai de către pirotehniceni. Și în acest caz, polițiștii de investigaţii criminale din Curtea de Argeş au confiscat toată marfa (6 baterii de artificii cu 7 focuri – categoria F2, o baterie cu 49 de focuri – categoria F2, 140 de articole emiţătoare de zgomot – categoria F3 și o baterie cu 25 de focuri – categoria F2);

-dosar penal în orașul Ștefănești, după ce doi bărbați, de 21 și, respectiv, 24 de ani, au fost prinși de Poliție în timp ce vindeau articole pirotehnice fără să dețină autorizație, în plus acestea fiind destinate folosirii exclusiv de către pirotehniceni. Articolele au fost confiscate (două baterii de artificii – categoria F2 și alte aproape 100 de articole pirotehnice din clasele P1 și F1 sau fără etichetă de produs în limba română, toate cu proveniență nejustificată). (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *