Update, ora 14:30

Cu puțin timp în urmă a venit și o primă confirmare oficială. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților și al Partidului Național Liberal, a anunțat că în coaliția de guvernare s-a decis ca în 2021 bugetarii să nu primească vouchere de vacanță. Orban a argumentat că rămân valabile tichetele de vacanță nefolosite în 2019 și 2020 și care vor putea fi utilizate în acest an.

Știrea inițială, ora 12:45

Guvernul Cîțu ar urma să decidă ca bugetarii să nu mai primească în anul 2021 vouchere de vacanță. Informația, deocamdată neconfirmată oficial de Guvern, este anunțată în premieră de stiripesurse.ro.

Conform sursei citate, în acest an ar urma să fie folosite doar voucherele de vacanță acordate în 2019 și 2020 și care nu au fost utilizate. Acordarea voucherelor de vacanță ar urma să fie reluată din anul 2022, dar numai dacă bugetul va permite acest lucru.

Amintim că valoarea unui voucher de vacanță este de 1.450 de lei de persoană pe an.

Într-un proiect de Ordonanță de Urgență publicat pe 28 decembrie 2020 pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice (care prevedea înghețarea salariilor, sporurilor și indemnizației de hrană pentru bugetari pe întreaga perioadă a anului 2021) se preciza că voucherele de vacanță vor fi acordate și în acest an (aici subiectul pe larg).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *