Anul viitor, bugetarii vor avea trei zile libere în plus față de zilele de sărbătoare legală, dar care vor fi recuperate ulterior.

„Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024 se stabilesc ca zile libere.

Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 mai, 30 august 2024, respectiv 31 ianuarie 2025, potrivit planificărilor stabilite”, se precizează într-un proiect al Ministerului Muncii, care urmează să fie adoptat de Guvern.

Cele trei noi zile libere din 2024 vor face puntea între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală (1 mai – Ziua Muncii, 15 august – Adormirea Maicii Domnului și 25 și 25 decembrie – prima și a doua zi de Crăciun) și weekenduri, astfel încât bugetarii să beneficieze de minivacanțe în perioadele respective: „se situează între zilele nelucrătoare de sărbătoare legală și perioadele de repaus săptămânal, conform legii”.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *