Filarmonica Pitești vă invită joi, 11 februarie 2021, de la ora 19:00, la sediul său de la Centrul Multifuncțional, la primul concert vocal-simfonic cu spectatori, în limita a 30% din numărul de locuri, pe fondul pandemiei de COVID-19. Spectatorii vor purta măști de protecție și se vor așeza pe locurile disponibile din sală.

Evenimentul va putea fi urmărit și on-line, pe pagina de Facebook a Filarmonicii Pitești.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Constantin Grigore, va participa, în premieră, ca solistă, soprana Irina Baianț.

În program: Johann Strauss Jr. – Uvertura la „O noapte la Veneția” și Uvertura la „Voievodul țiganilor”, Eugeniu Doga – Vals din filmul „My sweet and tender beast” și „Pasăre pene albastre”, Frederick Loewe – Uvertura la „My Fair Lady” și „I could have danced” din „My Fair Lady”, Pietro Mascagni – Intermezzo din „Cavalleria rusticană”, George Grigoriu – „Muzica e viața mea”, arie din opera „Valurile Dunării”, George Bizet – Suita „Carmen” nr. 1 (selecțiuni) și Habanera – „L’amour est un oiseau rebelle” din „Carmen” și Rolf Lovland – „You raise me up”.

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri în Malaga, Viena şi Varşovia.

A susţinut concerte cu orchestre studenţeşti ale U.N.M.B., dar şi ale formaţiilor muzicale de gen: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Piteşti și Sibiu, Orchestra Naţională a Republicii Moldova, Filarmonica din Kielce şi Orchestra de cameră R-20 din Weoclaw, ambele din Polonia.

În 2009 a dirijat Bucharest Symphonic Pops la concertul susţinut în Bucureşti, cu ocazia sărbătorilor pascale, de Al Bano şi Montserrat Caballe, iar în 2014 a susținut un turneu de concerte în Coreea de Sud, la pupitrul orchestrei Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Din 2009 este invitat să susțină concerte la fiecare ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”.

În prezent, Constantin Grigore este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

A mai dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești în stagiunile trecute.

Cea mai prolifică tânără soprană a momentului, Irina Baianț interpretează mai multe genuri muzicale (pop-opera, musical, operetă și operă), bucurându-se de succes atât în țară, cât și peste hotare. În 2007 a câștigat concursul internațional „Hariclea Darclée”. Din 2013, este invitata specială a marelui compozitor Vladimir Cosma, concertând în toate spectacolele sale, în Lille, Lyon, Rouen, Geneva, Paris și Moscova, chiar la Kremlin, în prezența extraordinară a președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

A interpretat rolul principal în „Fantoma de la operă” și „My Fair Lady”, spectacole puse în scenă la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București.

Artist versatil, cu un vast repertoriu liric, soprana Irina Baianț a concertat cu orchestrele din Hamburg, Marsilia și Seul și a susținut recitaluri cu prilejul vizitei oficiale în București a prințesei Stéphanie de Monaco și a câștigării Turneului de la Wimbledon (2019) de către Simona Halep (ceremonia de primire a marii campioane). De asemenea, a fost invitată de marea soprană Mariana Nicolescu în numeroase proiecte.

Biletele pot fi procurate de la casa de bilete a Filarmonicii Pitești. Prețul unui bilet este de 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente fiecărei categorii.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *