Locuitorii de pe strada Grigorești din cartierul piteștean Găvana III vor fi feriți pe viitor de inundații, dă asigurări Primăria.

În acest sens, primarul Cristian Gentea și reprezentantul firmei constructoare (SC Hidro Construcția Argeș SA) au semnat astăzi contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru regularizarea pârâului Velișoara – Grigorești.

Valoarea contractului este de 1.480.390,85 de lei (inclusiv TVA), bani din bugetul local. Contractul are o durată de 4 luni (o lună pentru realizarea proiectului tehnic și trei luni pentru lucrări).

Primăria precizează că investiția este necesară pentru că scurgerea și dirijarea apelor meteorice nu sunt asigurate în zonă, făcându-se prin șanțuri de pământ. În ultimii trei ani, constant, în perioadele cu ploi abundente, proprietățile private de pe strada Grigorești au fost inundate. „Zona are aspect rural, impunându-se necesitatea execuției unui canal betonat pentru dirijarea apelor meteorice la debitele transmise de Apele Române și dublarea podețului tubular existent cu unul corect dimensionat pentru a asigura captarea, dirijarea și evacuarea apelor meteorice, inclusiv de pe străzile laterale”, informează sursa citată.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *