Orașul Ștefănești și comuna Albota au depășit astăzi pragul de 4 cazuri de COVID la mia de locuitori, dincolo de care se instituie noile restricții aprobate de Guvern: în zilele de weekend (vineri, sâmbătă și duminică) – magazine închise la ora 18:00 (în loc de ora 21:00) și carantină de noapte extinsă, de la ora 20:00 (în loc de ora 22:00) (între 20:00 și 05:00).

Rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 a crescut astăzi în Ștefănești la 4,03/1.000 de locuitori, iar în Albota la 4,18, informează Direcția de Sănătate Publică.

Dacă rata de infectare va rămâne peste 4 și în următoarele zile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) va emite în această săptămână o hotărâre prin care va institui restricțiile suplimentare de weekend în Ștefănești și Albota, pentru o perioadă de 14 zile. Într-o situație similară sunt și comunele Miroși și Cuca.

Amintim că Piteștiul este foarte aproape de pragul de 4 la mia de locuitori (aici amănunte).

La această oră, sunt în vigoare restricțiile suplimentare în zilele de weekend în următoarele localități argeșene (toate comune): Mărăcineni, Bălilești, Dârmănești, Valea Iașului, Lerești, Budeasa și Morărești (subiectul pe larg). (Foto: descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *