Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă o informare și un cod galben.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 6 aprilie, ora 21:00 – 8 aprilie 2021, ora 10:00. Fenomene vizate: precipitații moderate cantitativ – predominant ninsori, intensificări ale vântului și vreme deosebit de rece.

Începând din noaptea de marți spre miercuri (6/7 aprilie), în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării, precum și în zonele montane și deluroase vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare, pe alocuri moderate cantitativ (15…20 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local consistent îndeosebi la munte.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h, spulberând zăpada.

Vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă în toată țara, cu temperaturi minime preponderent negative.

Notă: Precipitații mixte, dar slabe cantitativ, se vor semnala pe parcursul zilei de marți (6 aprilie) și în regiunile nord-vestice. Până sâmbătă (10 aprilie) vremea se va menține deosebit de rece, iar în cursul nopților și al dimineților local se va produce brumă.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 6 aprilie, ora 23:00 – 7 aprilie 2021, ora 18:00. Fenomene vizate: ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

În sudul Banatului, sudul și estul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali va ninge, local însemnat cantitativ.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…60 km/h. La altitudini de peste 1.500 de metri vor fi rafale care vor depăși 80…90 km/h. „Ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă la sub 100 de metri”, precizează ANM.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *