Instituția Prefectului ne-a transmis în urmă cu puțin timp: “Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a propus o serie de măsuri pentru ca de azi școala să înceapă în condiții de siguranță, prin evitarea aglomerărilor de persoane. Primăria Pitești nu a implementat încă măsurile de fluidizare a traficului, propuse de Inspectoratul Județean de Poliție și aprobate vineri prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Acestea vor duce, însă, la reducerea aglomerației și fluidizarea traficului în câteva puncte cheie ale orașului. În schimb, încă de azi Inspectoratul Școlar Județean a implementat un sistem de începere a cursurilor după un program defalcat.

Prefectul Emanuel Soare a fost azi în Pitești la câteva unități școlare, pentru a constata la fața locului dacă măsurile propuse sunt eficiente sau nu. Nu au fost semnalate probleme deosebite, la fiecare unitate școlară fiind prezente echipaje ale Poliției Locale sau Naționale. Programul defalcat de începere a cursurilor funcționează foarte bine în practică, dar se recomandă ca și angajatorii să manifeste înțelegere pentru părinții care pot întârzia la serviciu după ce își lasă copiii la școală.

În același timp, Publitrans a suplimentat numărul autobuzelor prezente pe traseu, acestea circulând cu un număr rezonabil de pasageri. Instituția Prefectului Argeș le recomandă părinților să își trimită copiii cu autobuzul la școală sau la liceu acolo unde distanța dintre domiciliu și unitatea de învățământ este mai mare. Folosirea autoturismului personal duce la aglomerarea intrărilor în școli și a străzilor din oraș, în general. În același timp, Instituția Prefectului le recomandă părinților și elevilor să respecte cu strictețe măsurile de distanțare fizică și de protecție individuală, pentru limitarea riscului de infectare cu noul coronavirus”.

Primăria Pitești nu a implementat încă măsurile de fluidizare a traficului, propuse de Inspectoratul Județean de Poliție și aprobate vineri prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. La ce măsuri se referă Instituția Prefectului, puteți reciti aici:

-montarea unui semafor cu buton la trecerea de pietoni de pe strada Vasile Lupu la intersecția cu strada Egalității;
-montarea unui semafor cu buton la trecerea pentru pietoni de pe strada Frații Golești la intersecția cu strada Cozia;
-desființarea denivelării de la trecerea de pietoni de pe strada Vasile Pârvan și montarea unui semafor cu buton;
-amplasarea de indicatoare rutiere “Obligatoriu la dreapta” pe axa principală Bascov-Prundu, la ieșirile din cartiere;
-amplasarea de balize pe bulevardul Nicolae Bălcescu, balize care să delimiteze sensurile de mers, de la intersecția cu Calea Bascovului până la trecerea pentru pietoni semaforizată din dreptul blocului L5;
-montarea unui indicator rutier pe bulevardul Nicolae Bălcescu la intersecția cu Aleea Spitalului, în capătul scuarului, cu semn adițional “Interzis virajul la stânga, cu excepția ambulanțelor

“Este clar că nu au avut timp, dar sperăm să se mobilizeze și să rezolve în cel mai scurt timp. Sancțiuni sunt, dar nu se pune problema. Obiectivul nostru este să rezolvăm situația. Am fost pe teren, iar traficul este de coșmar. Pe de altă parte, suntem siguri că măsurile de fluidizare vor face diferența”, a precizat în această dimineață prefectul Emanuel Soare.

În replică, Cristina Munteanu, consilier pe probleme de comunicare al primarului Piteștiului, Cristian Gentea, afirmă: “Au fost propuneri care, conform procedurilor legale, trec prin comisia de circulație. Sunt luate în discuție toate propunerile. Mai mult, tehnic nu pot fi implementate în două zile! Dacă referirea se face la semafoare, semne de circulație, desființare denivelare! Repet, sunt propuneri ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență!”

Prefectul Soare: “Sigur că este nevoie de timp, dar, având în vedere că măsurile au fost adoptate în CJSU, ele trebuie implementate în regim de urgență. Nu intră pe procedura obișnuită. (Sublinierea din comunicatul dat publicității de Instituția Prefectului aparține redacției)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *