Secția Oncologie de la etajul 8 al clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență din Pitești (de pe Aleea Spitalului – foto) a fost mutată în spațiul Compartimentului Oftalmologie (situat pe bulevardul Nicolae Bălcescu), iar Compartimentul Oftalmologie a fost mutat în cadrul Secției ORL, la etajul 5 al clădirii principale.

Pacienții cu afecțiuni oftalmologice pot beneficia astfel de consultații de urgență la sediul central al instituției, de pe Aleea Spitalului, nr. 36.

Schimbările de structură, care sunt valabile începând din 25 noiembrie 2020, au avizul Direcției de Sănătate Publică, potrivit conducerii unității spitalicești.

Activitatea în Ambulatoriul de Specialitate se desfășoară în aceleași condiții ca și până acum, pacienții putând beneficia de consultații în baza programărilor prealabile.

Conducerea Spitalului Județean explică motivele acestor schimbări: „Pentru a nu se crea blocaj la nivelul întregii unități spitalicești din cauza creșterii numărului de cazuri COVID-19 care s-au prezentat în stare gravă în ultima perioadă în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Pitești și pentru a extinde la nivelul întregului etaj 8 capacitatea de cazare a pacienților suspecți/confirmați pozitiv COVID-19, am dispus reorganizarea spațiilor, în așa fel încât să se poată respecta cu strictețe circuitele funcționale și astfel să se prevină apariția infecțiilor asociate asistenței medicale intraspitalicești”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *