Update, 29 noiembrie 2020, ora 11:30

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță oficial că au fost depuse 15 oferte:

1. ASOCIEREA STRABAG S.R.L. – ACCIONA CONSTRUCCION S.A.
2. ASOCIEREA AKTOR SOCIETATE TEHNICA ANONIMA (AKTOR S.A.) – RIZZANI DE ECCHER S.A.
3. ASOCIEREA ASTALDI SPA – TANCRAD S.R.L.
4. IMPRESA PIZZAROTTI & C SPA
5. TERNA TOURIST TECHNICAL AND MARITIME SOCIETE ANONYME
6. CHINA CIVIL ENGINEERING CONSTRUCTION CORPORATION (CCECC) – CHINA RAILWAY 14TH BUREAU GROUP CO LTD
7. CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LTD – DIMEX-2000 COMPANY S.R.L.
8. CHINA STATE CONSTRUCTION ENGINEERING CORPORATION LTD
9. HUNAN PROVINCIAL COMMUNICATIONS PLANNING, SURVEY & DESIGN INSTITUTE CO. LTD
10. KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S.
11. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.S. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.S.
12. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.
13. POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA LIMITED – OZGUN INSAAT TAAHHUT SANAYI VE TICARET LTD. STI. – POWERCHINA ROADBRIDGE GROUP CO. LTD
14. REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.S.
15. TEKFEN İNŞAAT VE TESISAT A.S. (TEKFEN CONSTRUCTION & INSTALLATION CO. INC.) – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S.

„Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice”, informează CNAIR.

Știrea inițială, 28 noiembrie 2020, ora 9:00

Interesul drumarilor pentru adjudecarea contractului pentru construirea secțiunii 3 Cornetu-Tigveni al viitoarei autostrăzi Pitești-Sibiu este imens. Pe măsura valorii contractului pus la bătaie de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR): 5,3 miliarde de lei (fără TVA).

Potrivit digi24.ro, nu mai puțin de 15 societăți și asocieri de firme s-ar fi înscris la licitație.

10 dintre acestea ar fi din țări din afara Uniunii Europene, din China și Turcia.

Pentru contruirea celor 37,4 kilometri ai secțiunii 3 s-ar fi arătat interesate și societăți din state din Uniunea Europeană (Italia, Austria și Grecia). Conform sursei citate, ar fi depus oferte Astaldi și Pizzarotti, ambele din Italia, Strabag, din Austria, și Aktor, din Grecia.

Pe secțiunea Cornetu-Tigveni (km 44+500 – km 81+900, în județele Vâlcea și Argeș) ar urma să fie construite 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/galerie, un nod rutier la Cornetu și un altul la Văleni și un ecoduct în zona localității Călinești.

Licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 a fost lansată de CNAIR la sfârșitul lunii septembrie a acestui an. Data limită pentru depunerea candidaturilor a fost 10 noiembrie 2020. CNAIR încă nu a anunțat oficial numele firmelor care au depus oferte.

Potrivit contractului, constructorul care va fi desemnat câștigător va avea la dispoziție 14 luni pentru proiectare și 59 de luni pentru realizarea lucrărilor. Garanția va fi de 60 de luni. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Viitoarea autostradă Piteşti-Sibiu va avea o lungime de peste 122 de km și va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, ca parte a Coridorului 4 Paneuropean. Lucrările de proiectare și execuție au fost împărțite în 5 secțiuni. (Foto: descriptiv. Sursă: CNAIR)

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *