Poliția Argeș ne-a comunicat: „În contextul sărbătoririi Zilei Poliției Române (25 martie – Buna Vestire), ne-am dorit să le aducem o veste bună celor aflați în suferință, oferind sângele nostru. Prin acest gest, ne dorim să demonstrăm împreună că viața are prioritate, indiferent de situație. În alți ani, de Ziua Poliției, erau organizate expoziții și parade, însă contextul epidemiologic actual a schimbat tradiția și ne-a impus să celebrăm altfel această zi. Astfel, polițiștii argeșeni s-au mobilizat și au donat sânge și plasmă”.

Campania de donare de sânge a fost demarată în rândul polițiștilor argeșeni în luna martie, timp în care zeci de polițiști au donat sânge, dar și plasmă.

Ținând seama de recomandările specialiștilor, au putut dona sânge doar polițiștii care nu se încadrează în grupele de risc în ceea ce privește infectarea cu SARS-CoV-2 (nu desfășoară activități directe cu publicul) și îndeplinesc restul cerințelor curente pentru donarea de sânge. De asemenea, polițiștii argeșeni care au trecut prin boală au donat plasmă.

„În aceste momente de cumpănă, îndemnăm toți cetățenii care se încadrează în cerințele donării de sânge să se adreseze Centrului de Donare și Transfuzie Sanguină Pitești, din strada Negru Vodă, nr. 43”, transmite Poliția Argeș.

Pentru programarea la donare, precum și pentru verificarea condițiilor de donare, puteți folosi și aplicația Donorium. Aplicația poate fi descărcată gratuit de AICI.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *