Vacanța de primăvară rămâne prelungită, însă nu și pentru elevii din anii terminali. Cu alte cuvinte, în cazul claselor terminale structura anului școlar nu va suferi nicio modificare.

Inițial, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, ministrul Sorin Cîmpeanu anunțase că vacanța de primăvară va fi în perioada 2 aprilie-4 mai pentru toți elevii.

„Clasele terminale rămân pe programul stabilit, adică vacanță pentru sărbătorile pascale catolice între data de 2 aprilie și 11 aprilie, vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale termină vacanța pe 9 mai, spre deosebire de toate celelalte clase, care vor termina vacanța pe 4 mai”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, după o ședință convocată la Ministerul Educației pe marginea acestui subiect.

În perioada 12-29 aprilie elevii din clasele terminale vor susține orele online. Anul școlar se va încheia pe 18 iunie pentru elevii din anii terminali și pe 25 iunie pentru restul claselor. Se va renunța la săptămâna „Școala altfel”.

Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut, respectiv 22-25 iulie probele scrise de la Evaluarea Națională și 28 iunie-1 iulie probele scrise de la examenul de Bacalaureat. Probele de competențe de la Bacalaureat vor fi echivalate.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihaela Grigorescu
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *