Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, efectuează în această dimineață 38 de percheziții în județele Argeș (în municipiul Pitești, orașul Costești și comuna Bradu), Olt, Vâlcea și Gorj. Perchezițiile se desfășoară la sediile unor societăți comerciale (având ca profil de activitate lucrări de construcții) și la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii unui număr de trei societăți comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul ar fi fost să obțină subvenții de la stat, pe care le-ar fi folosit în interes propriu. Prejudiciul adus statului este estimat de anchetatori la 400.000 de lei, potrivit Poliției Argeș.

4 persoane cercetate vor fi duse la sediul Poliției pentru audieri. De asemenea, și 68 de martori.

În Costești, perchezițiile au loc la domiciliul și firma lui Dan Stănescu, „Regele Internaţional al tuturor Romilor Creştini de Pretutindeni”.

La percheziții participă și luptătorii serviciilor pentru acţiuni speciale („mascații”) din Argeș, Olt, Dâmbovița, Brașov, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Teleorman și efective de jandarmi din Argeș, Olt și de la Brigada Mobilă „Frații Buzești” din Craiova. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. (Sursă foto: Facebook)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.