Având în vedere dezbaterile din spațiul public cu privire la utilizarea Ivermectinei pentru profilaxia și tratamentul infecției cu SARS-CoV-2, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș, instituție condusă de Sorin Sorescu (foto), face următoarele precizări:

„Medicii veterinari nu au competențe legale pentru a recomanda, prescrie, comercializa produse medicinale veterinare care să fie utilizate de oameni, toate produsele medicinale veterinare fiind destinate EXCLUSIV UTILIZĂRII LA ANIMALE.

Produsele medicinale veterinare care conțin Ivermectină, inclusiv Ivermectina ca atare (comprimate), se eliberează doar pe bază de REȚETĂ, emisă de un medic veterinar cu drept de liberă practică, medic veterinar care a examinat animalul și a pus un diagnostic prezumtiv, acesta fiind obligat să respecte cantitatea necesară pentru efectuarea completă a tratamentului în cauză, în funcție de specie, greutate, doza și durata tratamentului.

Medicii veterinari vor utiliza doar modelul unic, ca imprimat cu regim special al formularului de prescripție medicală emis de Colegiul Medicilor Veterinari Argeș, prevăzut în Anexa numărul 1 a Ordinului A.N.S.V.S.A. nr. 64/2012.

Produsele medicinale veterinare se comercializează DOAR prin unitățile farmaceutice veterinare autorizate sanitar veterinar și prin unitățile de asistență medical veterinară. Comerțul online cu produse medicinale veterinare, inclusiv cu cele care conțin Ivermectină, pe teritoriul României este suspendat de Înalta Curte de Casație și Justiție prin Decizia nr. 1851/14.05.2020.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș va dispune în perioada imediat următoare controale în teritoriu pentru verificarea trasabilității comercializării produselor medicinale veterinare care conțin Ivermectină, inclusiv Ivermectina ca atare (comprimate)”.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *