Piața Primăriei nu a fost gata nici pe 22 decembrie 2020 și nu va fi gata nici în această lună, după cum, greșit, a anticipat primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

Noul termen anunțat astăzi de primar și constructori pentru încheierea lucrărilor este 20 februarie 2021. Anunțul a fost făcut de pe șantierul Pieței Primăriei. Constructorii spun că plăcile de granit au fost importate din China și India și că sunt rezistente, dând asigurări că problemele apărute după prima modernizare – de acum 13 ani – nu se vor mai repeta.

Lucrările, începute în februarie 2020 și finanțate din bugetul local, sunt realizate de o asociere de firme: SC Tehno Fluid Solutions SRL (din Pitești), SC Delta Termo Construct 1999 SRL (din Pitești) și SC Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL (din Bradu). Valoarea contractului este de 15.599.061 de lei, inclusiv TVA, bani de la bugetul local.

Amintim că este pentru a doua oară în 13 ani când Piața Primăriei Pitești are parte de lucrări de reabilitare și modernizare. La precedenta investiție, lucrările sau materialele de construcție folosite au fost de proastă calitate, plăcile de granit cedând încă dinainte de inaugurare. Președinte al comisiei de recepție a fost atunci Cornel Ionică, în aceea perioadă viceprimar, ulterior primar al Piteștiului și acum consilier local PSD. Pentru felul catastrofal în care a fost realizată investiția nu a plătit nimeni dintre potențialii vinovați.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *