La începutul acestei luni, primarul Cristian Gentea anunța că lucrările de reabilitare a Pieței Primăriei din centrul Piteștiului vor fi gata pe 22 decembrie 2020. „Am discutat cu constructorul. Le-am explicat că nu accept nicio prelungire a termenului și mi-au promis că pe data de 22 decembrie Piața va fi gata”, declara Cristian Gentea pe 3 decembrie (amănunte, aici).

Suntem pe 23 decembrie, iar Piața nu este gata. Într-o conferință de presă pe care o susține la această oră la sediul Filarmonicii Pitești, primarul s-a ferit să anunțe un alt termen, rezumându-se să afirme că speră ca lucrările să se încheie în primele zile ale lunii ianuarie 2021. Mai mult, primarul s-a declarat nemulțumit de designul ales de constructori.

„Nu sunt mulțumit de soluția aleasă ca design, ca desen de final. Au fost mai multe idei, cu niște raze plecând de la fântână, altele cu niște semicercuri. S-a ales cu totul și cu totul altceva. Am înțeles că proiectantul nu a vrut să semneze absolut nimic dacă nu se alege soluția lui. Eu cred că atunci când Primăria plătește, noi trebuie să spunem cum vrem să arate, iar proiectantul să lucreze în sensul acesta! (…) Nu mai am ce să fac! (…) Sper să se termine (n.r. – lucrările) măcar în primele zile ale lunii ianuarie”, a spus Cristian Gentea. Poate e un „motiv” pentru ca Piața să mai fie reabilitată încă o dată peste alți câțiva ani!

Lucrările, începute în februarie 2020 și finanțate din bugetul local, sunt realizate de o asociere de firme: SC Tehno Fluid Solutions SRL (din Pitești), SC Delta Termo Construct 1999 SRL (din Pitești) și SC Construcții Drumuri și Lucrări de Artă SRL (din Bradu). Valoarea contractului este de 15.599.061 de lei, inclusiv TVA, bani de la bugetul local.

Amintim că este pentru a doua oară în nici 13 ani când Piața Primăriei Pitești are parte de lucrări de reabilitare și modernizare. La precedenta investiție, lucrările sau materialele de construcție folosite au fost de proastă calitate, plăcile de granit cedând încă dinainte de inaugurare. Președinte al comisiei de recepție a fost atunci Cornel Ionică, în aceea perioadă viceprimar, ulterior primar al Piteștiului și acum consilier local PSD. Pentru felul catastrofal în care a fost realizată investiția nu a plătit nimeni dintre potențialii vinovați. (Foto: Arhivă – descriptiv)

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *