Astăzi au fost date publicității primele imagini cu viitorul SUV Dacia Bigster. „Acesta este noul SUV de segment C al Dacia. Încă în stadiu de concept”, s-a anunțat în cadrul conferinței Renaulution, conferință organizată în această dimineață de Renault. Noul model ar urma să fie lansat în anul 2025. Tot astăzi s-a anunțat că Dacia ar urma să aibă un nou logo.

„Sub numele Bigster, Dacia prezintă conceptul unui model SUV de 4,6 metri lungime (n.r. – Duster are 4,34 de metri lungime), robust, spațios și perfect adaptat pentru escapadele în aer liber. Acest SUV prefigurează soluția propusă de Dacia pentru un vehicul de segment C accesibil la prețul unui model din segmentul inferior.

Conceptul Bigster încorporează valorile de simplitate, onestitate și autenticitate specifice mărcii Dacia, care au generat în timp în rândul clienților săi sentimentul apartenenței la o comunitate specială. Proporțiile conceptului Dacia Bigster sunt, în egală măsură, contemporane și atemporale. Liniile sale simple, lipsite de artificii estetice inutile, inspiră robustețe.

Nu doar dimensiunile exterioare sunt generoase în cazul conceptului Dacia Bigster. Interiorul este, la rândul său, foarte primitor, fiind printre cele mai spațioase din acest segment. Semnătura luminoasă în formă de Y este de acum mai amplă, accentuând aspectul robust specific modelelor SUV. Un aspect pus și mai mult în valoare de culoarea verde închis a caroseriei.

Conceptul Bigster nu încorporează artificii de design, precum elementele cromate sau ornamentele cu aspect de aluminiu. Avem de-a face cu un SUV autentic, opțiunea asumată în acest caz fiind cea a utilizării de piese din material plastic reciclat pentru toate protecțiile laterale.

Anticipând un viitor model reprezentativ al gamei Dacia, Conceptul Bigster poate fi echipat cu motorizări alternative și hibride, asigurând astfel adaptarea permanentă atât la nevoile clienților, cât și la evoluția reglementărilor în domeniul auto”, a anunțat Dacia.

„Conceptul Dacia Bigster exprimă viitoarea evoluție a mărcii. Este un vehicul care oferă ceea ce este esențial, evocând spiritul de aventură și aducând în plus o tușă „cool”. Bigster este dovada faptului că un vehicul accesibil poate fi și atractiv. Noi, cei de la Dacia, credem acest lucru, iar dovada este conceptul prezentat azi”, a afirmat Alejandro Mesonero-Romanos, director de design Dacia.

„Preţul mediu la Dacia va creşte cu 30% ca urmare a noului portofoliu. Deja am început acest lucru cu noul Sandero, va continua cu noul Spring electric şi viitorele modele”, a spus Denis le Vot, CEO Dacia Lada business unit în cadrul Grupului Renault.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Economie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *