Update, 2 noiembrie 2023, ora 12:20

Din păcate, tânărul patron a murit aseară, la Spitalul Floreasca din București, acolo unde fusese adus cu elicopterul SMURD după cumplitul accident de muncă de marți de la Priboieni, Argeș.

Administrator al firmei Global House Construct din Pitești, Radu Alex Constantin, din Bradu, avea 31 de ani. Era căsătorit și avea o fetiță.

Anunțul decesului l-a făcut soția sa: „Ai luptat până în ultimul moment. Știu că ai făcut tot ce ai putut. A fost peste puterile tale. Eu și fetița ta, Celine, te iubim enorm!”.

Amintim că un alt accident mortal de muncă similar s-a produs în județul Argeș ieri, 1 noiembrie, la Bălilești. Un muncitor în vârstă de 51 de ani din Drăganu a decedat după ce un mal de pământ a căzut peste el, în timpul unor lucrări la rețeaua de canalizare (aici amănunte).

Update, 31 octombrie 2023, ora 17:50

Poliția Argeș informează: „La data de 31 octombrie 2023, în jurul orei 14:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați că un muncitor care participa la lucrări de excavare pe raza localității Priboieni a fost prins sub un mal de pământ. La fața locului s-au deplasat polițiștii, echipaje medicale și echipaje de pompieri.

În urma eforturilor depuse de echipajele de intervenție, bărbatul a fost extras, stabilizat și predat elicopterului SMURD sosit la locul evenimentului.

Bărbatul, de 31 de ani, din Bradu, lucra la societatea care efectua lucrări la un șanț pentru introducerea unei conducte de apă, pe raza localității sus-amintite.

Pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul, au fost sesizați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș.

Totodată, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză va fi întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și pentru neluarea, respectiv, nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă, potrivit articolelor 196, 349 și 350 din Codul Penal”.

Update, 31 octombrie 2023, ora 17:15

La această oră, victima este transportată la spital cu elicopterul SMURD.

Update, 31 octombrie 2023, ora 17:00

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș a deschis o anchetă, urmând să stabilească exact împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Update, 31 octombrie 2023, ora 16:45

Bărbatul a fost scos complet de sub malul de pământ și preluat de echipajele medicale.

Update, 31 octombrie 2023, ora 15:45

Echipajele medicale au reușit să restabilească activitatea cardiacă a victimei. Salvatorii continuă manevrele pentru eliberarea bărbatului de sub pământ. La fața locului a sosit și un elicopter SMURD.

Update, 31 octombrie 2023, ora 14:50

Manevrele de resuscitare continuă. Potrivit primelor informații, bărbatul are 31 de ani și ar fi administratorul firmei Global House Construct din Pitești, Radu Alex Constantin, care ar fi venit să lucreze cot la cot cu angajații săi.

Știrea inițială, 31 octombrie 2023, ora 14:20

Accident grav de muncă în comuna argeșeană Priboieni, cu puține minute în urmă. Un bărbat care efectua lucrări la rețeaua de apă a fost surprins de un mal de pământ. Nu prezintă funcții vitale, fiind în stop cardio-respirator, informează ISU Argeș.

Victimei i se fac manevre de resucitare. „Bărbatul este surprins cu partea inferioară a corpului sub pământ, iar echipajele SAJ și SMURD sosite la fața locului efectuează manevrele de resuscitare”, conform sursei citate.

La fața locului au ajuns și polițiștii din Topoloveni. Vom reveni cu amănunte.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *