Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Argeș are un anunț important pentru angajatorii din județ din domeniile construcții, agricultură și industrie alimentară.

Instituția condusă de Anița-Maria Neacșu (foto) atenționează angajatorii din aceste sectoare că au obligația ca până pe 28 noiembrie 2023 să transmită în aplicația Revisal modificările apărute ca urmare a majorării în aceste sectoare a salariului minim brut pe țară garantat în plată.

„Pentru transmiterea modificărilor, angajatorii au la dispoziție un termen de maximum 20 de zile lucrătoare de la data producerii acestora, termenul limită fiind 28 noiembrie 2023.

Netransmiterea modificării salariului în aplicația Revisal în termenul legal constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 8.000 de lei”, informează ITM Argeș.

De la 1 noiembrie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată a fost stabilit în bani, fără a include indemnizații, sporuri şi alte adaosuri, la 4.582 de lei pe lună pentru sectorul construcții, iar pentru sectorul agricol și industria alimentară la 3.436 de lei, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 de ore pe lună.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *