Update, ora 17:25

Memorandumul a fost adoptat de Guvern. De asemenea, cu unanimitate de voturi, Consiliul Local Pitești a aprobat Planul Urbanistic Zonal și Regulamentul Local de Urbanism.

Știrea inițială, ora 11:20

Guvernul a decis să includă construirea noului stadion „Nicolae Dobrin” din Pitești pe lista investițiilor publice prioritare pentru anul 2024. Este anul în care va începe ridicarea viitorului stadion.

Potrivit Memorandumului pe care Guvernul îl va aproba în ședința sa de astăzi, termenul de finalizare a stadionului este anul 2026 (fără a fi precizată, deocamdată, o dată mai exactă).

Conform sursei citate, valoarea actualizată a proiectului, care, reamintim, va fi realizat de Compania Națională de Investiții (CNI), se ridică la 494.810.000 de lei.

„Estimarea cheltuielilor s-a făcut ținând cont de faptul că procedura de achiziție a contractului de proiectare și execuție aferentă obiectivului de investiții se află în curs de inițiere. Astfel, în estimarea cheltuielilor și a termenului de finalizare au fost luate în calcul termenele legale privind finalizarea procedurii de achiziție publică, fără eventuale contestații”, se precizează în document.

Tot astăzi, la ora 15:00, Consiliul Local Pitești se reunește în ședință în plen de îndată pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și a Regulamentului Local de Urbanism în vederea construirii noului stadion.

Viitoarea nouă arenă „Nicolae Dobrin” va fi construită pe amplasamentul vechiului stadion, lucrările de demolare fiind în desfășurare. Amănunte despre demolare și viitorul nou stadion din Pitești, AICI.

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *