Vacanța de primăvară va fi prelungită în acest an, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vacanța de primăvară va fi în perioada 2 aprilie-4 mai.

„Am propus o serie de modificări în structura anului şcolar (…). Propunând o vacanţă de primavără care să înceapă în data de 2 aprilie până în data de 4 mai, aceasta va cuprinde perioada sărbătorilor pascale, fie că vorbim de sărbătorile pascale catolice (în data de 4 aprilie), fie că vorbim de cele ortodoxe (în data de 2 mai). Deci, vacanţă de primăvara prelungită cu trei săptămâni, începând cu data de 2 aprilie până pe data de 4 mai. În acest fel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanțe în tot sistemul de învățământ preuniversitar”, a precizat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a făcut precizări și cu privire la examenele din anii terminali: „Al doilea avantaj este acela că examenul național de Bacalaureat se păstrează la datele planificate, se păstrează cu prezență fizică, și se va derula între 28 iunie și 1 iulie, probele scrise. Singura diferență va fi aceea că vom echivala, ca și anul trecut, competențele, cu excepția celor din promoțiile anterioare – care vor susține competențele digitale.

Un alt avantaj, în afară de derularea până la 31 martie a simulărilor, în afară de păstrarea datelor pentru examenul de bacalaureat se regăsește în păstrarea datelor pentru evaluările la clasa a IV-a și a VI-a, evaluările la clasa a II-a urmând a fi programate în cursul lunii mai.

Dezavantajul este, într-adevăr, că suntem nevoiți să decalăm examenul de Evaluare națională. El se va derula în perioada 5-8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după data de 8 iulie.

De asemenea, se păstrează toate datele inițiale pentru titularizare și definitivat.

(…) Reușind să păstrăm examenul de Bacalaureat la datele stabilite, vom putea avea și șansa unei admiteri în învățământul superior organizată ca întotdeauna în vară”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *