Update, ora 12:55

CNSU a adoptat măsura, care va fi aplicată din 7 februarie 2022. “Se propune ca (…) accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”, se arată în hotărârea adoptată de CNSU cu puțin timp în urmă.

Urmează ca decizia CNSU să fie aprobată de Guvern.

Știrea inițială, ora 10:40

Obligativitatea certificatului verde pentru intrarea clienților în supermarketurile din mall-uri ar putea fi eliminată.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) ar urma să discute și să aprobe astăzi o hotărâre în acest sens.

Ulterior aprobării în CNSU, hotărârea trebuie aprobată și de Guvern pentru a intra în vigoare, data de la care va fi aplicată urmând să fie stabilită tot azi.

În prezent, în supermarketurile din mall-uri au acces doar persoanele care prezintă la intrare certificat verde (care atestă vaccinarea împotriva Covid-19, trecerea prin boală sau realizarea unui test cu rezultat negativ).

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *