Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă un cod galben, valabil mâine, 30 noiembrie 2020, între orele 05:00 și 20:00. Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ și strat de zăpadă.

Conform sursei citate, în intervalul de timp menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei, treptat, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse, 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Notă: Precipitații slabe sub formă de ninsoare se vor semnala și în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *