Update, ora 17:00

Guvernul l-a eliberat din funcția de subprefect de Argeș pe Adrian Ciungu (PMP) și i-a numit în cele două posturi de subprefect al județului pe Cristian Soare și Lucian Ionescu, ambii de la PNL.

Noua echipă de conducere a Prefecturii Argeș își începe mandatul mâine, 4 martie 2021.

Update, ora 16:55

Hotărârea de numire a Emiliei Mateescu (USR) în funcția de prefect al județului Argeș a fost publicată în Monitorul Oficial.

“Am crescut în comuna Vlădești, am studiat 5 ani în Câmpulung Muscel și, din anul 2002, locuiesc în Pitești.

Am absolvit studii juridice și de administrație publică. O perioadă am lucrat în învățământ. După absolvirea facultății, am dobândit experiență în mai multe profesii juridice.

M-am hotărât să mă implic activ în politică în urma participării la evenimentele generate de Ordonanța 13. Atunci am ieșit în stradă și am protestat împotriva corupției.

Am decis să mă înscriu în USR și să fac tot ce ține de mine pentru a contribui la înfăptuirea justiției independente, la construirea unui sistem de sănătate adaptat nevoilor oamenilor, la edificarea infrastructurii rutiere atât de necesară, la realizarea unui sistem educațional modern”, scrie Emilia Mateescu (37 de ani, divorțată) într-o scurtă prezentare pe care și-o face pe site-ul USR Argeș.

Știrea inițială, ora 11:45

Prefectul de Argeș, schimbat. Guvernul a hotărât în ședința sa din această dimineață eliberarea lui Emanuel Soare (PNL) din funcția de prefect al județului Argeș.

Într-o a doua ședință, care va începe la prânz, Guvernul o va numi pe Emilia Mateescu (USR) în funcția de prefect al Argeșului, în locul lui Soare, după cum Pitești 24 a anticipat, în premieră și în exclusivitate, încă de la începutul lunii ianuarie (aici amănunte).

Emanuel Soare va prelua unul dintre cele două posturi de subprefect. În celălalt post de subprefect va fi numit, tot astăzi, Lucian Ionescu (PNL).

În prezent, doar una dintre cele două funcții de subprefect de Argeș este ocupată, respectiv de Andrei Ciungu, care va fi schimbat azi de Guvern. Ciungu a ajuns subprefect cu susținere politică de la PMP.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *