În urma informărilor primite astăzi de la Direcția de Sănătate Publică, prefectul Emilia Mateescu anunță că situația paturilor COVID-19 în spitalele din județul Argeș este „stabilă”.

„În prezent există un număr de 303 paturi disponibile pentru pacienții adulți confirmați COVID-19 și 9 paturi disponibile în secțiile ATI COVID-19 (dintre care 5 paturi pentru adulți și 4 paturi pentru copii). Dintre acestea, 281 de paturi sunt pentru adulți, 11 paturi pentru copii și 11 paturi pentru maternitate, toate pentru pacienții confirmați pozitiv COVID-19.

Paturile neocupate se găsesc în următoarele unități: Spitalul Județean de Urgență Pitești (71), Spitalul Orășenesc Mioveni (14), Spitalul de Pediatrie Pitești (două), Spitalul Municipal Câmpulung (37), Spitalul PNF Câmpulung (30), Spitalul PNF „Sf. Andrei” din Valea Iașului (44), Spitalul PNF Leordeni (56), Spitalul de Psihiatrie „Sf. Maria” din Vedea (40) și Spitalul Orășenesc „Regele Carol I” din Costești (9). În ceea ce privește secțiile ATI, sunt paturi neocupate la Spitalul Județean de Urgență Pitești (două), Spitalul de Pediatrie Pitești (4) și Spitalul Municipal Câmpulung (3).

Astăzi, 26 aprilie 2021, rata de incidență în județul Argeș a scăzut la 1,66/1.000 de locuitori, iar în municipiul Pitești rata de incidență este de 2,30/1.000 de locuitori (n.r. – aici amănunte).

Le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru respectarea măsurilor de protecție COVID-19 și pentru participarea la vaccinare și îi invit în centrele de vaccinare pe toți cei care nu au fost vaccinați. Totodată, le mulțumesc tuturor persoanelor și autorităților implicate în lupta împotriva COVID-19″, transmite Emilia Mateescu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *