Prefectul de Argeș, Radu Perianu, a transmis o circulară către toate primăriile din județ, pe fondul intensificării valului de căldură.

“Am transmis astăzi o circulară către toate primăriile din județ. Rog autoritățile locale să intervină în această perioadă cu temperaturi ridicate. În toate localitățile județului trebuie să existe puncte de hidratare și prim-ajutor.

Persoanele vulnerabile sunt cunoscute cel mai bine de asistenții sociali și de medicii de familie. Mă bazez, așadar, pe reprezentanții primăriilor să asigure verificarea stării de sănătate a persoanelor pe care le știu că au probleme medicale, care sunt singure și au nevoie de sprijin”, precizează prefectul.

Amintim că primăriile Pitești (AICI) și Mioveni (AICI) au anunțat deja deschiderea unor puncte de hidratare și prim-ajutor.

“Îi sfătuiesc pe argeșeni să se protejeze cât pot de mult. Sunt de evitat deplasările la orele amiezii, mai ales pentru cei care au probleme de sănătate.

Să nu irosim apa ca să umplem piscine! Evitați curățarea miriștilor cu ajutorul focului! Un incendiu de vegetație pornit acum va fi greu de stins”, adaugă Radu Perianu.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *