Va fi grevă de avertisment la Prefectura Argeș, ca de altfel în toate prefecturile din țară, a anunțat cu puțin timp în urmă Sindicatul Egalitatea al Funcționarilor Publici și Personalului Contractual din Administrația Publică.

“La această acțiune vor participa 1.800 de salariați, prin încetarea colectivă și voluntară a lucrului în data de 21 decembrie 2022, între orele 10:00-12:00, la sediul Instituției Prefectului din județele afiliate”, comunică Sindicatul Egalitatea.

„Solicităm adoptarea de urgență de către Camera Deputaților a proiectului de lege pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ și pentru modificarea legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, adoptat deja de Senat.

Salarizarea personalului din cadrul instituțiilor prefectului trebuie să fie la nivelul funcțiilor publice de stat, având în vedere că Instituția Prefectului este un organ de control al activității autorităților publice locale și de conducere a serviciilor publice deconcentrate.

În prezent, un angajat al Instituției Prefectului are un salariu mult mai mic decât un angajat din Consiliul Județean, primării și servicii publice deconcentrate. Este sfidător că pentru a putea plăti aceste salarii ale angajaților de la consilii județene și primării trebuie să întocmim noi proiectul de hotărâre a Guvernului prin care vor fi alocate din nou sume ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale prin majorarea sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale, pentru plata cheltuielilor de personal.

Pentru plata salariilor angajaților de la consilii județene și primării se alocă bani din fondul de rezervă al Guvernului, în timp ce proiectul de lege care ar reda demnitatea angajaților din instituțiile prefectului este abandonat în sertarele Camerei Deputaților, abandon pe care îl resimțim și noi”, precizează Cosmin Enescu, președintele Sindicatului Egalitatea.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *