Declararea de către Guvern a Pădurii Trivale drept arie naturală protejată a fost scopul deplasării de astăzi la Ministerul Mediului a senatorului Narcis Mircescu și a lui Mihai Mihăilescu, viceprimar al Piteștiului.

„Astăzi, împreună cu viceprimarul Piteștiului, Mihai Mihăilescu, am avut o întâlnire importantă cu o echipă de la Ministerul Mediului, condusă de secretarul de stat Robert Szep, la care am discutat despre hotărârea de Guvern care ar trebui să reglementeze Pădurea Trivale ca arie naturală protejată.

Piteștenii merită o zonă verde, astfel că Pădurea Trivale trebuie să devină și va deveni arie naturală protejată”, afirmă senatorul USR de Argeș.

Dacă ar căpăta statut de arie naturală protejată, Pădurea Trivale ar fi ferită de defrișări, tăierile de arbori și construcțiile urmând să fie interzise. Inițiativa datează din anul 2010, dar nu a fost materializată nici până azi. Posibile interese imobiliare ale unor persoane interesate să construiască în Pădurea Trivale, dar și invocarea unor proceduri administrative ar fi blocat în repetate rânduri adoptarea hotărârii de Guvern.

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.