Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) estimează că la mijlocul lunii septembrie în România vom avea mai bine de 1.600 de noi cazuri pe zi de infectare cu noul coronavirus.

„Au estimat că la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar la cum evoluează lucrurile le vom trimite să reanalizeze, că s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă şi numărul mare de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie. Practic, creşterile sunt mult mai rapide cu tulpina Delta comparativ cu celelalte tulpini”, declară ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Potrivit ministrului, valul patru al pandemiei nu reprezintă un risc pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19: „INSP-ul preconizează scenariul în care evoluţia este cea mai rapidă şi cu cele mai multe cazuri tocmai din cauză că tulpina Delta în toată Europa de vest şi probabil că şi la noi începe să devină dominantă şi este mult mai contagioasă decât tulpinile anterioare, motiv pentru care ne aşteptăm la evoluţii rapide ale numărului de cazuri.

Partea bună, totuşi, este că pentru persoanele vaccinate această evoluţie rapidă şi această agravare a valului 4 nu reprezintă un risc. Vaccinurile, vaccinarea completă protejează cu peste 90% în faţa riscului de spitalizare şi niciunul dintre decese nu a apărut la persoane vaccinate”.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *