Noi avertizări au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), avertizări și pentru județul Argeș.

MESAJ 1

COD GALBEN

Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă. Interval de valabilitate: 30 iulie – 1 august.

Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă.

Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 32 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat. Interval de valabilitate: 30 iulie – 1 august.

Pe parcursul zilelor de vineri, sâmbătă și duminică (30, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași și Ilfov, în municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade.

Notă: valul de căldură va persista și în prima parte a săptămânii viitoare în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

MESAJ 2

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată. Interval de valabilitate: 30 iulie, ora 13:00 – 30 iulie, ora 21:00.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, local averse și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp.

Notă: astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în sudul și estul teritoriului.

Distribuie
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *