Update, 31 octombrie 2023, ora 13:30

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a municipiului Pitești a respins studiul de oportunitate pentru construirea de către SC Ann Reeves & Francesca SA în zona Rolast a trei blocuri. S-au înregistrat doar 4 voturi favorabile, în timp ce 5 membri ai Comisiei s-au abținut. Au existat obiecții cu privire la amplasament și la regimul de înălțime la stradă.

Decizia finală, după punerea proiectului în dezbatere publică, va fi luată însă, prin vot, de plenul Consiliului Local Pitești.

Amintim că în luna august Consiliul Local a respins un alt proiect imobiliar. Proiectul, al patronului restaurantului club Castel din Trivale, Lucian Roșu, viza construirea unui ansamblu de 4 blocuri în zona Tancodrom (aici amănunte).

Știrea inițială, 16 octombrie 2023, ora 19:40

SC Ann Reeves & Francesca SA vrea să construiască blocuri pe amplasamentul din zona de nord a Piteștiului pe care se află fabrica sa de confecții.

Societatea cere municipalității avizul pentru schimbarea funcțiunii din zonă industrială în zonă rezidențială pe terenul din zona Rolast (bulevardul Nicolae Bălcescu) în suprafață de 23.611 mp.

Ar urma să fie construite trei blocuri de locuințe: cu 10 etaje, cu 8 etaje și, respectiv, cu 4 etaje (cu parter înalt). În documentație nu este precizat numărul total de apartamente. Ar fi vorba despre circa 160 de unități locative.

Studiul de oportunitate va fi supus dezbaterii și votului în ședința de marți, 17 octombrie 2023, a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a municipiului Pitești. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Pitesti24.ro
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *