Update, 31 august 2023, ora 16:55

Cu puțin timp în urmă, Consiliul Local Pitești a respins proiectul imobiliar.

Update, 28 august 2023, ora 13:30

Proiectul imobiliar care prevede construirea a 4 blocuri în zona Tancodrom este pe cale să fie respins. După ce a primit avize negative în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) a municipalității, proiectul este propus pentru respingere în ședința de joi, 31 august 2023, a Consiliului Local Pitești.

„În ședințele CTATU au fost analizate două variante ale PUD, cu modificări și completări ulterioare, care nu au obținut aviz favorabil, fiind formulate numeroase observații și recomandări de modificare/revizuire a soluțiilor prezentate, prin care să se poată demonstra și încadrarea armonioasă în țesutul urban deja constituit.

Având în vedere faptul că zona este ocupată preponderent de locuințe individuale cu regim de înălțime P+1E+M – P+2E, investiția propusă ar putea avea ca efect degradarea calității locuirii în întreaga zonă de case prin supraglomerarea zonei cu un număr mare de autoturisme, precum și suprasolicitarea rețelelor de utilități ca urmare a numărului mare de consumatori propus prin noua investiție (aproximativ 144 de apartamente).

Având în vedere cele expuse, supun dezbaterii în plenul Consiliului Local al Municipiului Pitești proiectul de hotărâre în forma prezentată privind respingerea documentației de urbanism -PUD”, se arată în referatul, semnat de primarul Cristian Gentea, prin care Consiliului Local i se propune să respingă proiectul.

Știrea inițială, 12 iulie 2021, ora 15:40

Firma piteșteană Roșu Lucian – Tranzacții Imobiliare (a patronului restaurantului-club Castel din Trivale) vrea să construiască un ansamblu de 4 blocuri: două cu regim de înălțime D+P+4 – 5E retras cu funcțiune de locuire și alte două cu regim de înălțime S1+S2+P+5 – 6E retras cu funcțiuni mixte, de locuire și spații comerciale.

Proiectul imobiliar prevede amenajări auxiliare (căi de acces auto și pietonale, 170 de locuri de parcare, loc de joacă pentru copii și spații verzi amenajate la sol).

Viitorul ansamblu rezidențial ar urma să fie construit pe un teren de 7.702 mp de pe strada Alexandru Kirițescu, nr. 17, în zona Tancodrom.

Blocurile vor avea un total de 144 de apartamente cu una, două și trei camere. PUD-ul va fi supus aprobării într-o viitoare ședință a Consiliului Local Pitești. (Foto: descriptiv)

Ne puteți citi și pe pagina noastră de Facebook și în grupul de socializare Pitesti24.ro. De asemenea, vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.  

Distribuie
Mai multe articole similare
Mai multe de Mihai Paul Codunas
Mai multe în Administrație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *